Sundsvall 400 år - Hemsida

Sundsvall 400 år – Ny kampanjwebb utvecklad av Devize i Sitevision

Sundsvall 400 år är en kampanjwebbplats för stadens firande av jubileet under hela 2024. Ove Lundkvist på Devize ansvarade för lösningsarkitektur och teknisk projektledning och Alice Fagerberg utvecklade webbplatsen i Sitevision. Designen togs fram av Niklas Sundström på Sundsvalls kommun.

Webbplatsen Sundvall400.se är en del av Sundsvalls 400-årsjubileum som kommer att firas på olika sätt under hela året. Dels med 400 utvalda jubileumsevenemang samt en produktkollektion från lokala aktörer och skapare. På webbplatsen finns även historiska tillbakablickar och information om de olika arrangemangen för jubileet.

Vi bad Ove och Alice i Devize Sitevision-team berätta lite om projektet.

”Att jobba i Sitevisions miljö är väldigt annorlunda jämfört med att utveckla med enbart kod. Det blir mer klicka, dra, placera och ange värden. Lite som att bygga ett virtuellt hus där alla möbler är de komponenter och tillägg som jag utvecklat i React och stommen med väggar, tak och tapet är den struktur och de inställningar som man gjort i Sitevisions miljö. Projektet blev lite av ett nöje!” säger Alice.

”Den största utmaningen var att få in allt innehåll i webbplatsen innan lanseringen på tolvslaget till det nya året, men vi lyckades med det till slut! Utvecklingen i sig gick jättebra, men utan skarpt innehåll kan det vara svårt att förutse hur sidor och listor kommer att flöda. Det roligaste med projektet var att på en så begränsad tid få bygga en webbplats från grunden, och för mig personligen kul att få samarbeta med Devize redan innan jag sedan bestämde mig för att börja jobba där.” berättar Ove.

Vad tycker du Ove är den största fördelen med att bygga den här typen av webbplats i Sitevision?

– Att det går fort. Grundfunktionaliteten finns redan i plattformen och det finns färdiga moduler för mycket av webbplatsens funktionalitet. Dessutom går det fort att lägga in innehåll, även för ovana redaktörer, eftersom gränssnittet är så enkelt och intuitivt.” säger Ove. Alice Fagerberg lägger till:

Alice, vilka fördelar ser du med Sitevisions miljö i detta fall?

– Utöver CMS-funktionera så kan man ganska snabbt bygga strukturen för en hemsida samt vad hemsidan ska ha för utseende färg, typsnitt och tema. Har man inga större krav för mer skräddarsydda eller komplicerade komponenter, så kan man nog utveckla endast i Sitevisions miljö. Den är lite som en website builder på det sättet.

Besök webbplatsen Sundsvall 400 år: Sundvall400.se

Devize Sitevision Systemutveckling Sundsvall 400 år Sundsvalls kommun