LIA-praktikanten Lisa förklarar något vid sin dator på Devize

Lisa utforskar IOT och sensorteknik via växter i sin LIA-praktik på Devize

Sedan årets start har vi fått nöjet att lära känna Lisa Ulander här på Devize-kontoret. Lisa bor på Alnö utanför Sundsvall och studerar Systemutveckling Java vid Yrkesakademin i samma stad. Hon gör under vårterminen sin LIA-praktik (lärande i arbete) hos oss på Devize.

Praktikens tema är att utforska möjligheterna med IOT och sensorteknik. I detta fall blir det ett möte mellan tekniken och växtriket, där Lisa skapar en tjänst för att kontrollera vattenbehovet hos krukväxter och ge underlag för skötseln av dem.

”Jag ska sätta ihop ett system som ska kunna känna av jordfuktigheten i blommorna på kontoret, kontrollera när olika blommor behöver vatten och förhoppningsvis kunna bidra till ett lite mer levande och intressant växtliv på kontoret!” säger Lisa.

På frågan om vad hon tänker inför utmaningen svarar hon:

”Största utmaningen är att jag kommer jobba med saker jag aldrig jobbat med tidigare, projektet innefattar att bygga ihop en sensor med en mikrodator som via wifi ska kommunicera med en applikation på en dator. Jag har aldrig jobbat med mikrodatorer eller sensorer tidigare och dessa ska programmeras med någon variant av Python, som jag inte heller har jobbat med tidigare. Utöver det blir det även helt nya saker både i backend och frontend, här ska NodeJs och React användas. Det är helt klart den stora utmaningen i att behöva lära sig så mycket nytt som ska bli roligast!”

Men hur hamnade Lisa på just Devize? Hennes egna ord:

”Jag valde mellan Devize och ett annat IT-företag i Sundsvall men valde till slut Devize då jag gillar deras tänk kring IT-företagande, att man ska vara en del av ett team på företaget även om man kanske jobbar med olika konsultuppdrag. Jag fick också ett väldigt bra intryck när jag var här på intervju!”

Lisas arbete ska vara klart i mitten på Juni, men det kan också hända att det är färdigt tidigare. I vilket fall som helst följer vi framstegen med spänning och återkommer med uppdateringar. Vi på Devize önskar Lisa varmt välkommen och lycka till!

#Innovation #IOT #Systemutveckling #LIA #Lärande i arbete #Yrkesakademin #Devize

LIA-praktik Lärande i arbetet Innovation IoT