Ove på Devize i alpmiljö

Välkommen Ove Lundkvist, senior Sitevision-utvecklare och lösningsarkitekt

Till det nya året välkomnar vi Sitevision-veteranen Ove Lundkvist som anställd hos oss på Devize! Vi har tidigare samarbetat med Ove i webbprojekt inom Sitevision och är självklart jätteglada över att nu ha honom som en i gänget.

Vad kommer du göra här på Devize?

– Jag kommer att leda vårt Sitevision-team och främst jobba som webbstrateg, lösningsarkitekt och teknisk projektledare, men även med förändringsledning, systemförvaltning och utbildning.

Vad är dina specialiteter?

– Jag har jobbat med webb i 25 år och Sitevision i 20 år och brinner för att göra avancerad teknik lättillgänglig. Jag är analytisk och lösningsfokuserad och trivs i rollen som länk mellan beställare, redaktörer och andra kravställare, samt de som formger och utvecklar webb och andra tekniska lösningar.

Jag är bra på att hjälpa beställare att formulera behov och krav så att utvecklare förstår dem, och på att beskriva avancerad teknik så att icke tekniska personer förstår den.

Vad gör du helst på fritiden?

– På fritiden cyklar jag mycket. Ett annat stort intresse är att träna och vandra. Jag är också mycket på mitt lantställe i Stockholms skärgård där jag bygger och renoverar hus, fiskar, odlar och njuter av stillheten. Ända sedan mitt första konsultuppdrag för Ericsson i Italien på 80-talet så har mitt hjärta klappat lite extra för det landet, maten, språket och kulturen. Så dit åker jag så ofta jag har möjlighet.

Varför sökte du dig till yrket som (systemutvecklare)?

– Jag har en bred bakgrund. Förutom teknik har jag alltid intresserat mig för språk, kultur, psykologi, pedagogik och estetik, och den bredden bidrar till mitt fokus på mer än tekniken i mina uppdrag. För mig är alltid användaren i fokus, tekniken ska vara användarens trogna tjänare och bästa vän.

Att det blev systemutvecklare med fokus på Sitevision hänger ihop med att jag under många år drev en kommunikationsbyrå där allt fler kunder behövde ett redaktörsvänligt webbpubliceringssystem. Då upptäckte jag Sitevision, och fastande för plattformens kombination av enkelhet och avancerad webbpublicering. Nu 20 år senare har det såklart tillkommit en massa ny funktionalitet, men plattformen hänger med i utvecklingen och grundfilosofin med enkelhet och redaktörsvänlighet är fortfarande lika central.

Varför har du valt Devize?

– Jag har varit egen företagare under större delen av min yrkesverksamma tid, men kände för några år sedan att jag ville ingå i ett team som samarbetar kring webbutveckling och förvaltning utifrån olika roller och erfarenheter. Jag gillar lagarbete och tror på att man tillsammans kan åstadkomma så mycket mer än var och en för sig.

Jag har jobbat på några konsultbyråer innan Devize men det är först här som jag har hittat en genuin förståelse för fördelarna med att jobba med teamleveranser. Hela företaget är fokuserat på att arbeta tillsammans och med långsiktiga kundrelationer, precis så som jag vill arbeta.

Vad är dina framtidsplaner?

– Mina framtidsplaner är att vidareutveckla Devize Sitevision-satsning så att vi blir en etablerad Sitevision-partner. Jag har tagit en Sitevision-partner till Guldnivå på rekordtid tidigare, och nu tänker jag göra det igen!

Devize Nyanställda Sitevision Systemutveckling