Tim på Devize spelar pingis

Devize-intervju med Tim Lind: ”Om jag inte hittar rätt verktyg så skapar jag dem!”

Berätta lite om dig själv!

- Jag är systemutvecklare på Devize och bor i centrala Sundsvall.

Vad gör du just nu?

- Jag ingår i ett team för Sundsvall kommun, där jag gör både frontend och backend-utveckling. Ett ganska brett uppdrag. Vi har till exempel ett komponentbibliotek och starter-templates som används i de olika projekten, och har en samordnande roll för de delarna. Jag försöker hålla det lugnt och strukturerat.

Vad gör du helst på fritiden?

- Just nu är det mycket Hogwarts Legacy! Annars kikar jag och sambon på lite andra boendealternativ för att komma närmare naturen.

Varför sökte du dig till yrket som systemutvecklare?

- Jag har alltid haft ett intresse för den typen av sysslor och gillar att skapa lösningar på problem. Jag tycker att det är intressant med interaktionen mellan människa och teknik, att lösa problem med teknikens hjälp. Det är också något jag studerat, hur hjärnan fungerar, via Kognitionsvetenskap. Det är spännande att också kika på AI och liknande områden. Jag återkommer hela tiden till nördigheten… Om jag inte hittar rätt verktyg så skapar jag dem! Det påminner mig lite om min pappa som är mekaniker, han löser problem med sina fysiska verktyg och jag med mina digitala.

Varför valde du Devize?

- Jag spenderar ju 1/3 av min tid på jobbet och då vill jag ju också kunna trivas där. Så jag har sökt mig till ett ställe där jag upplever att det finns en slags familjekänsla. Trevliga jobbarkompisar är viktigt. Jag tycker man ska kunna skämta och ha kul på jobbet och det känner jag att jag kan på Devize.

Vad är dina framtidsplaner?

- Jag skulle gärna flytta närmare naturen och bort från stan. Det är härligt att enkelt kunna gå ut och t.ex. springa i sin nära omgivning. Kanske skaffa några husdjur som trivs utomhus. Också vill jag ju fortsätta att utvecklas inom mitt yrke. Jag gillar att tänka på systemfrågor, hur saker hänger ihop, hur man kan pussla, kombinera och optimera saker för att de ska fungera bättre ihop. Det tycker jag är roligt och jobbar gärna mer med i framtiden!

Tim Lind, systemutvecklare på Devize.

Devize Intervju Systemutveckling