Erik Sylwan, Devize - porträttbild

Devize-intervju: Erik Sylwan, veteran på Sitevision och ny på Devize!

I våras fick vi välkomna Erik Sylwan till Devize och vårt nyöppnade Stockholmskontor! Erik är senior utvecklare inom Sitevision och har bland annat utnämnts till 'MVP' för CMS-plattformen. Vi passade på att ställa några frågor så att ni kan bekanta er med Erik.

Hej Erik! Du har nu jobbat ett par månader här på Devize. Vad har du gjort hittills?

– Det blev en rivstart direkt med att börja bygga en ny webbplats åt en kommun. Planen är att den lanseras till sommaren. Jag har även hjälpt till ett projekt mot en annan kommun, men även internt på Devize för att bygga en modul till Sitevision Marketplace.

Vad är dina specialiteter?

– Jag jobbar främst med Sitevision, som utvecklare och lösningsarkitekt, där jag, i samarbete med UX-designers och andra utvecklare hjälper kunderna att bygga sina webbplatser och Intranät.

Vad gör du helst på fritiden?

– Jag har ett ganska stort musikintresse, där jag springer mycket på konserter och samlar vinylskivor. Ett annat stort intresse är fotografi, så inte helt ovanligt att man hittar mig med kameran i högsta hugg under mina promenader och resor.

Varför sökte du dig till yrket som systemutvecklare?

– Jag har nog alltid haft ett datorintresse, men utbildade mig trots det till civilingenjör i kemiteknik på KTH. På mitt första jobb insåg jag ganska snabbt att man kunde förbättra en del arbetsprocesser med hjälp av lämpligt IT-stöd, så jag såg till att lära mig hur jag kunde bygga det själv. Och på den vägen är det…

Vad gjorde att du valde Devize?

– Jag är relativt ny i konsultsvängen, och provade på ett par olika andra konsultfirmor. När jag kom i kontakt med Devize insåg jag ganska snabbt att vi delade en hel del värderingar och idéer kring hur man kan och bör driva verksamheten på ett sätt som är bra för såväl kunder som medarbetare. Så blev det en självklarhet att söka mig hit. Det är verkligen inget jag ångrar!

Vad är dina framtidsplaner?

– Jag vill utveckla Sitevisionaffären hos Devize och se den växa till ett större team, där jag tar det övergripande tekniska ansvaret för att säkerställa goda leveranser.

Intervju Devize Sitevision Nyanställda Stockholm