Daniel på Devize vid sin motorcykel

Devize-intervju: Daniel Ramsell, nyanställd frontend-utvecklare och specialist på Sitevision

Nu i november välkomnar vi Daniel Ramsell som nyanställd hos oss på Devize. Vi hälsade på i Daniels garage där han ofta mekar med sin Suzuki VL1500 Intruder och ställde några lära känna-frågor.

Välkommen till Devize! Berätta lite om dig själv.

– Hej, jag heter Daniel Ramsell men kallas för Danne. Jag är en glad och prestigelös person som brinner för snabba och smidiga integrationer. Jag är uppvuxen i Stockholm men flyttade upp till Sundsvall för att börja studera till Civilingenjör i datateknik. Kort därpå träffade jag min sambo Emma och tillsammans har vi nu sonen Milio på 2,5 år och en till liten knodd på väg!

Vad kommer du göra här på Devize?

– Jag kommer att börja jobba med Sundsvalls kommuns komponentbibliotek i kombination med utveckling av deras webbapplikationer. Jag ska också arbeta med publiceringsverktyget Sitevision som jag brinner mest för.

Vad är dina specialiteter?

– Jag har under en längre tid jobbat med frontend-utveckling hos myndigheter och kommuner samt för den privata sektorn. Min spetskompetens ligger inom webbpubliceringsverktyget SiteVision som jag har jobbat mycket länge med. Inom verktyget har jag utvecklat en mängd olika integrationer och moduler för såväl externa webbplatser, kampanj-webbplatser, intranät och även mobilapplikationer.

Vad gör du helst på fritiden?

– Större delen av fritiden spenderar jag tid med familjen och vänner. Jag har även ett brinnande intresse för motorcyklar, så den fritid som ges under småbarnsåldern försöker jag att komma ut så mycket som det går på norrlandskustens härliga kurviga vägar.

Varför sökte du dig till yrket som systemutvecklare?

– Jag har alltid varit intresserad av teknik och hur saker och ting fungerar, så detta föll mig jättebra i smaken.

Varför valde du Devize? – Jag spanande in er webbplats och nyfikenheten på att veta mer växte. Jag bestämde mig då för att ta kontakt med er och fick ett väldigt bra och positivt första bemötande ”Det kändes som hemma”.

Vad är dina framtidsplaner? – Jag ska fortsätta grotta ner mig i frontend-utvecklingen och sedan hjälpa och inspirera mina kollegor på Devize i Sitevision.

Lycka till! – Ja, tack!

Nyanställda Devize Intervju Frontend Sitevision